本页主题: 點教12星座細蚊仔 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

親愛的小棠
中國十大傑出青年
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[1116]

點教12星座細蚊仔

白羊座細蚊仔 0/0rWqg /  
V9<CeTl'  
呢個星座的細路仔,天生粗心大意又冇乜記性,響呢方面好難改善,要多D包容佢。至於點教呢,最緊要係佢做錯時要保持溫和態度同佢傾,唔好淨係鬧,而做得好就多D讚佢,唔係呢,盞佢索性唔聽你話咋! (]*!`(_b  
2Wq/_:  
4&'_~qU  
金牛座細蚊仔 Q2K)Nl >_  
I<L<xwh1(E  
  一般金牛座細蚊仔都係好聽教聽話,買D小禮物獎勵下,整D好野食佢,都會令佢聽晒你話;不過有一點要留意,佢天生真係好鬼固執,頑固到令你覺得不可思議,響呢個時候就真係只有由你讓步,隨機應變啦! `%Uz0hF  
wVY;)1?  
OCYC Dn  
雙子座細蚊仔 Q5pm^X._j  
\|q.M0  
  你會發覺呢個細路有兩個臉口,對外人一個、對你又一個,對住外人笑笑口,返到屋企成日喊,仲有佢好鬼神經質,真係要多費精神同佢傾下計。平日多D搵D新奇刺激小玩笑同佢一齊玩都係個好的親子活動! 0 fU^  
8WRxM%gsH  
uq_h8JH$  
巨蟹座細蚊仔 4 Q FX  
]#Q'~X W  
  由細至大巨蟹細蚊都係較為情緒化同內向少少,千祈唔好強迫佢表演呢樣表演果樣。呢個細路感情亦都好豐富,細細個都已經好鍾意關心人,所以即管將你的簡單的心事同煩惱同佢分享,但亦限於小且簡單同埋唔好鬧佢! |q*s)8  
7COJ.rA  
W(&9S[2  
獅子座細蚊仔 B#9T6|2  
LTt| "D  
  呢個獅子座細蚊仔,天生自我膨脹得好厲害,而且目中無人兼鍾意自把自為,真係好難攪,好彩佢有個特點,就係好有族群性,只要同佢打好關係,佢自然會好痴你。另外響屋企犯錯不妨鬧佢,不過響外人面前就唔好。 {_5PN^J  
處女座細蚊仔 L}5IX)#gH  
5N4[hQrVJ  
  處女座細細個就已經係服從性好高,聽教聽話,你叫到佢做乜都肯;不過要留意的係佢有DD神經質而且感情好細膩,一D冇意的說話同打鬧都好傷佢自尊心,要多D循循善誘的方式來教導佢。 b=j]tb,  
@dp1bkU  
'P5 |[du+  
天秤座細蚊仔 ?5#=Mh#  
."\&;:ZNv  
  呢個細路性格好隨和,簡簡單單好鬼聽話,冇乜脾氣,不過就顯得太過依賴,似裙腳仔多D;由於天秤座好易不能自拔地受人影響,所以要多D留意佢認識的小朋友,最好群多D你認為乖的細路哥啦! yyVv@  
lg!{?xM  
4*aNdh[t.  
天蠍座細蚊仔 _Q3Ad>,U  
1F_ 1bAh$  
  對住呢個小鬼頭,你最好打醒12分精神,因為天蠍細蚊由小時起佢的觀察力已經好強,唔好諗住佢仲細唔識野,小心「上樑不正下樑歪」;另外係要畀多D心機建立大家關係,一旦佢對你築起圍牆,以後就好難打破。 Z`lCS o;  
8GD!]t#  
p$A`qx<M_  
人馬座細蚊仔 h2C1'+Q{9  
+: oD?h  
  要教人馬座細路,千祈咪擺起個長輩樣,對佢來講,世界係好黑白分明,就算你係父母,做錯事都應該要好好道歉。打打鬧鬧對佢只會有反效果,寧願用多D口水同佢坐底傾下好好檢討下,記得要令佢由心尊重你。 K;_.WzWD=  
'L0{Ed+9  
@YfCS8 eH  
山羊座細蚊仔 pr(16P  
]kd )j  
  緊記呢個細路仔好早熟仲好多野諗,再加上佢天生性格較為負面,所以大部分呢個星座的細路都存有好多童年陰影,要多D關心佢同向佢表達愛意,另外咪用D侮辱性字眼鬧佢,會對佢做成不可磨滅的陰影。 C5jR||  
k(v8zDq*  
a>{b'X^LV  
水瓶座細蚊仔 MJ:>ZRXC E  
` X7ns?  
  水瓶座細路好細個已經唔係咁駛父母擔心,佢好快就識得獨立,不過亦都因為佢太自我同有少少反叛,唔係咁聽人的說話,要好的處理方法就係以朋友形式交往,發覺唔妥時唔好打鬧,用畀意見形式話佢會更易接受。 雙魚座細蚊仔 _F1{<" 4  
#Ua+P(1q  
  對住呢個少少自閉傾向的細路要多花時間照顧佢,嚴厲咁打鬧會好傷佢自信心,會毀佢一生!多D花時間引導佢,鼓勵佢多D,最好就係發挖埋佢有咩才能,協助佢慢慢建立自己的人生。
顶端 Posted: 2007-09-02 20:29 | [楼 主]
親愛的小棠
中國十大傑出青年
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[1116]

山羊座細蚊仔 w8kp6_i'  
w=s:e M@  
  緊記呢個細路仔好早熟仲好多野諗,再加上佢天生性格較為負面,所以大部分呢個星座的細路都存有好多童年陰影,要多D關心佢同向佢表達愛意,另外咪用D侮辱性字眼鬧佢,會對佢做成不可磨滅的陰影。
顶端 Posted: 2007-09-02 20:29 | 1 楼
xkbtony
级别: 新人

多谢发贴的人[4]

谢谢楼主了,你的贡献我们都会记住的
顶端 Posted: 2007-09-02 23:20 | 2 楼
?安格﹫絲゛
好耐冇見~
级别: 仙人

多谢发贴的人[2652]

天蠍座細蚊仔 'mp@!@_  
:,Q\!s!  
  對住呢個小鬼頭,你最好打醒12分精神,因為天蠍細蚊由小時起佢的觀察力已經好強,唔好諗住佢仲細唔識野,小心「上樑不正下樑歪」;另外係要畀多D心機建立大家關係,一旦佢對你築起圍牆,以後就好難打破。

`     我要响hk遇到你~
顶端 Posted: 2007-09-02 23:29 | 3 楼
帖子浏览记录 版块浏览记录
蓝调粤语 » 玄幻无穷