«456 7 8» Pages: ( 7/8 total )
gy77gy77
親口講您累得很
灌水天才奖
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[27339]

懶惰嘅粗口妹
「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
顶端 Posted: 2009-10-26 16:26 | 180 楼
芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖
级别: 论坛版主

多谢发贴的人[3777]

不要再问往日情意 lBbb7*Ljt<  
相逢已没有当时痴 5VV}wR  
让我此刻改变 0:v !'  
将情丝斩断 -qj[ck(y  
不想再为你泪流满面 wS}c \!@<,  
(男)可否再供你开始 LH4A!a]  
今天你令我悲我酸 a%r!55.   
没法赶走凄怨 F_*']:p  
心有千般垂恋 AI2XNSV@Yl  
只想有日美梦重演 gko=5|c,@  
(女)此际不再怨忆起更心酸 lndz  
(男)只想这份缘让我共你的心再恋 /i"hViCrlG  
(女)抛开每日的心挂牵 +b-ON@9]J`  
冲出变幻爱海深渊 AfA"QCyO  
业已归凡一切 Lyhuyb)k5^  
心里爱恋已断几度爱恨一走×× ~W21%T+  
(男)恳请你在这刻留下 |4mvB2r  
和着往事再改重拼 x{:U$[_  
没法分开姻缘 Qx4)'n  
今生今世永聚 zz*PAYl.  
可知你内心可有酸 z&gma Ywq  
music (S!UnBb&  
(女)此际不再怨忆起更心酸 0 SSdp<  
(男)只想这份缘让我共你的心再恋 Ow4_0l&  
让有天想见,相对街中两望 ^^V3nT2rR3  
彼此也没(mou)说话仍念 vb=]00c  
彼此再没(mou)说话仍念
本人管理范围:休闲讨论区~恋爱方程式
顶端 Posted: 2009-10-28 23:33 | 181 楼
芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖

Quote:
引用第180楼gy77gy772009-10-26 16:26发表的: G0 EXgq8  
懶惰嘅粗口妹
3 ZOD2: (  
H=BI%Z  
9:{<:1?  
我已经叫左叮叮当妹妹仔上黎同我一起搞卫生架啦,多个人有动力啊嘛
顶端 Posted: 2009-11-01 21:50 | 182 楼
山风流水

多谢发贴的人[11417]

食朱古力就有份
也可以清心
可以清心也
以清心也可
清心也可以
心也可以清
顶端 Posted: 2009-11-01 23:03 | 183 楼
芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖

Quote:
引用第183楼山风流水2009-11-01 23:03发表的: p-"C^=l  
食朱古力就有份
Wq3PN^  
KRxJ2  
?>+uO0*S  
系?有咩 ]izHn;+  
!U?C _  
多谢晒啵,几时送到上黎啊???
顶端 Posted: 2009-11-01 23:11 | 184 楼
芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖

图片:
图片:
图片:
图片:
图片:
图片:
图片:
图片:
图片:
图片:
契女大个左啦
顶端 Posted: 2009-11-06 09:28 | 185 楼
小加菲
唔知有冇人見到我呢?
终身成就奖 优秀斑竹奖

多谢发贴的人[10670]

細佬梗係會大得快啦!你都傻既!

2009年1月28日!!

本人管理的范围:粤讲粤出色、手機相關!!
顶端 Posted: 2009-11-06 10:35 | 186 楼
傻哥
中流砥柱剑走偏锋
级别: 仙人

多谢发贴的人[3065]

I can't live, if living is without you
顶端 Posted: 2009-11-06 22:32 | 187 楼
芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖

Quote:
引用第187楼傻哥2009-11-06 22:32发表的: nw0L1TP/J  
I can't live, if living is without you
w{3Q( =&  
@8=vFP'  
粉肠,你搞咩啊? )?w&oIj5  
A3AP51 !  
系咪发错地方啊?发个签名上黎做咩啊,我识英文架我同你讲
[ 此贴被芝麻糊在2009-11-06 22:53重新编辑 ]
顶端 Posted: 2009-11-06 22:44 | 188 楼
傻哥
中流砥柱剑走偏锋

Quote:
引用第188楼芝麻糊2009-11-06 22:44发表的: GR,J0LT   
"JkZJ#  
e:N7BZl'c9  
粉肠,你搞咩啊? #gh p/YoTq  
Ko#4z%Yq  
系咪发错地方啊?发个签名上黎做咩啊,我识英文架我同你讲
NB E pM  
fr+@HUOxsl  
/b.$jnqL  
无,听到首歌几好听咪分享下歌词咯
顶端 Posted: 2009-11-07 19:52 | 189 楼
芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖

2009.11.10 QQFf5^  
Gg|M+M?+  
MJ—This is it #|Oj]bd(=  
[![ G7H%f  
精彩、震撼 X8b|]Nr  
< W*xshn  
睇完之后,我谂唔明白点解距放左甘多心机系呢场演唱会度,系开show之前离开。 X"j>=DEX  
OEnDsIh q  
真系唔明白 %k2FP mA6  
Cp^g'&  
94Ud@F9d5  
[ 此贴被芝麻糊在2009-11-10 23:42重新编辑 ]
顶端 Posted: 2009-11-10 23:26 | 190 楼
芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖

流鼻血啊
顶端 Posted: 2009-11-14 23:14 | 191 楼
傻哥
中流砥柱剑走偏锋

Quote:
引用第190楼芝麻糊2009-11-10 23:26发表的: ^aF8wbuZ  
2009.11.10 c #lPc>0xb  
zN~6HZ_:^  
MJ—This is it 7NL% $ Vf  
c0ez/q1S  
精彩、震撼 bA@P}M)X  
.......
A\AT0th  
V*RdDF7  
uLk]L T  
佢都唔想走,得咩??
顶端 Posted: 2009-11-15 14:56 | 192 楼
芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖

如果听日系世界末日

2009年11月15日 2p!"p`b~  
~AZWds(,N  
  如果听日系世界末日,你有冇乜嘢要讲我听架?? z ;Q<F  
;%Hf)F  
  《2012》里面除左震撼既电脑效果之外,能够撼动我心既,都有几段架 'dJ/RJ~  
  X!tf#tl  
    1. 杰克逊差d跌落断层,距个仔同戈登讲:我地边度都唔去,果个系我爸爸,我地要系度等距。 A8DFm{})c  
55Gtp\L  
    2.阿地质学家(唔记得左叫乜嘢名罗,外国人既名,冇几多个可以记得住)将世界即将末日既事透露左俾自己既爸爸听,系电话度互相道别既时候,眼泪水都差唔多要流出黎啦 xW_yLbE  
"D][e'  
    3.美国总统决定要留低系美国唔走,同d国民共同面对既果一幕同距俾电话距个女果个时候 EJ84rSp  
 +4qU>  
    4.尤里为左两个仔可以见到第二日既太阳,距牺牲自己条命,即使自己冇明天 r~7:daG*  
=f1B,%7G+5  
    当然,搞笑既地方都有既,两度:1.尤里个女人系入船舱之前比中指尤里 . +  
                                            2.果部声控既宾利 "TS  
(Yb[)m>fQ}  
    如果我地可以提早知道世界末日系几时,我地可以同自己既亲人道别,可以将好多之前唔敢讲既野,讲晒出黎,反正听日既太阳都唔知会唔会见到啦。话又讲返转头,点解一定要到世界末日之前果日先去讲?如果你唔知道边日先系末日?甘距咪永远都唔知道咯。 e3(/qMl  
O+~ 7l?o  
    今日唔知听日事啊,唔好以为我地仲有大把时间,因为你永远唔知道自己究竟仲有几多时间架,有野就好去做啦,有话就好去讲啦,唔好留到最后果日啊,就算几好既网络都未必可以有信号架,网络塞车,都唔知几时先可以同你想搵既人通话。 P"_$uO(5x  
} JiSmi6o  
    唔好等,珍惜今日,珍惜眼前人,我地永远都唔知道自己仲有几多时间,要及时行乐,千其唔好做一d会令自己后悔既野
顶端 Posted: 2009-11-15 18:13 | 193 楼
山风流水

多谢发贴的人[11417]

如果听日系世界末日 %rkk>m  
ve6w<3D@  
你仲唔去嫁人
也可以清心
可以清心也
以清心也可
清心也可以
心也可以清
顶端 Posted: 2009-11-15 18:21 | 194 楼
芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖

2009年11月22日 YDC&u8  
%9v@0}5V  
    今日过得好糜烂啊,从早上十一点开始讲起,点解要从十一点开始?因为今日好叻,居然可以训到十一点,所以一切从十一点开始: >vbY<HGt  
q MYe{{r  
  十一点起身之后就洗头洗衫,睇富贵门。 ^|MjJsn  
^:=f^N=^  
  十二点半:大可以食左个牛肉肠同猪腰粥(D粥稀到可以打边炉) sTRJ:fR  
@Xp~2@I=ls  
  一点:沐足 xiblPF_n3  
.dMVoG5  
  二点:揼骨 Jc6R{C  
zj{r^D$  
  五点:江燕路萨莉亚食饭 K(}AX+rIg  
tw=oH9c80  
  七点半:去左做“飞so” g\SrO {*  
`D$Jv N  
  九点半:返屋企 2";SJF'5\  
Cq)IayD@  
  十点:换衫裤鞋袜,开电脑 ]D 2u deg  
^wb:C[r!V  
  十点半:写完呢篇野 U_GgCI)  
R(Kk{c:-@  
  今日过得非常糜烂,但系非常满足,一共消费系:149蚊
顶端 Posted: 2009-11-22 22:26 | 195 楼
芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖

我想对你说 RDqFL.-S  
亲爱的.我们会幸福的 4NN$( S-W  
真心面对即将到来的一切吧 t"072a  
害怕睡着 <S75($  
害怕梦到你的微笑 Kf tgOG f  
我不知道 y !$alE  
时间为何总停在那一秒 M$4[)6Y  
春天很好 j nB~sbyA  
到处都听到鸟儿叫 KJ2Pb"s  
此刻我想你在该有多好 s*/bi W  
q$(5Vd:  
勇敢就好 b89a)k>^g  
梦到你我应该微笑 'B5^P  
我想知道 'G\XXf% J  
现在的你过得好不好 NEt1[2X%  
世界奇妙 ^O(=Vry  
曾让你我找到依靠 wr(*?p]R  
我想这一切都应该很骄傲 w;UqEC V  
u9+kLepOT  
我不想逃安静就好 Ian[LbCWB  
我知道你的味道抹也抹不掉 ~Nf})U  
不如放肆的笑 Q6gt+FKU9  
勇敢回头看曾经的美好 s~I6SA&i  
我都知道成长就好 ~ S,p?I  
这一切并不算糟糕 [u}(57DS  
为何要忘掉 'H5M|c$s  
不如用心去记牢 F!zP<A "  
我没有烦恼 W14F  
我不想逃 2d% }- nw  
osARA3\Xt  
亲爱的.我想你 )SryDRT  
不要把所有问题都自己扛 9,j-V p!G  
我们一起分担同甘共苦 [r+ZE7$2b"  
在未来的日子里风雨兼程 0:0NXVYs&  
让我们携手同心渡过 Wq*b~Lw  
相信我我们会很幸福的 ;9o;r)9~  
勇敢就好 -HSs^dP`  
梦到你我应该微笑 O$/o'"@ /  
我想知道 3pf[M{dG  
现在的你过得好不好 O,aS`u &  
世界奇妙 tCxF~L@  
曾让你我找到依靠 Q+4tIrd+  
我想这一切都应该很骄傲 m,C1J%{^  
o<IAeH {+  
我不想逃安静就好 (C4fG@n  
我知道你的味道抹也抹不掉 jZ`;Cy\ <B  
不如放肆的笑 ,p(<+6QZ  
勇敢回头看曾经的美妙 dL7E<?l  
我都知道成长就好 3 rLTF\  
这一切并不算糟糕 `w I/0  
为何要忘掉 !Z VU,b>  
不如用心去记牢 su*Pk|6%  
我没有烦恼 kmzH'wktt  
我不想逃 sf&]u;^DY  
我不想逃安静就好 Z o1,1O  
我知道你的味道抹也抹不掉 !*- >;:9B  
不如放肆的笑 bR@p<;G|  
勇敢回头看曾经的美妙 ifN64`AhRX  
我都知道成长就好 ()&~@1U  
这一切并不算糟糕 O G<,- 7  
为何要忘掉 @(r /dZc  
不如用心去记牢 y.KO :P?5{  
我没有烦恼 .bB dQpF-  
我不想逃 @gY)8xMbA  
我没有烦恼 cw iX8e"3  
我不想逃
顶端 Posted: 2010-01-17 17:57 | 196 楼
芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖

2010.1.17 vpmj||\-  
MEB it  
    星期日,唔想出街,但系又唔想一个人闷系屋企。我系QQ度搵左几个人,都系平时会陪我吹下水既,但系今日都吾得闲睬我。 >/|q:b^2r  
D3|I:Xm  
  今日算系心情唔好咩?又唔系啊,今日中午自己郁手煮饭煲汤,整左菜心炒牛肉,豆腐元茜鱼头汤,仲有猫抓草煲瘦肉。好耐冇煮过饭啦,觉得都冇乜点生疏啊,心情应该系好既。硬系乜嘢都提唔起兴趣。
顶端 Posted: 2010-01-17 18:09 | 197 楼
芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖

20100118 y5!KXAQ%  
/ m=HG^!  
    我唔开心,我唔知道自己点解唔开心,我剩系知道我唔开心。唔开心啊,我好down啊,唔知点解啊,好想好好咁喊一场
本帖最近评分记录:
  • 银纸:20 | 操作人: 花無缺和尚 | 理由:
  • 本人管理范围:休闲讨论区~恋爱方程式
    顶端 Posted: 2010-01-19 00:49 | 198 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2010.01.25 wmTb97o  
    4:FK;~wM&x  
        天生酷爱天马行空既我,越黎越发觉自己想创左个心 I_]^ .o1q  
    B {>7-0  
      歌仔都有得唱啦:想得这么理想,注定有劫数破坏甜梦一场~ {.XEL  
    wb0L.'jyR)  
        唉,喊又喊左啦,唔开心又唔开心左啦,仲有乜嘢令我咁down呢,系咪真系调整唔到自己呢?抑或我根本就系度放纵,放任自己去沉溺?我越黎越唔了解我自己,好似一个陌生人咁,我会唔会精神分裂或者系性格分裂架? ov, hI>0!D  
    Zu7)gf  
      有d惊添。
    顶端 Posted: 2010-01-25 16:38 | 199 楼
    bennypower
    齐来力撑粤语

多谢发贴的人[6600]

Quote:
    引用第199楼芝麻糊2010-01-25 16:38发表的: K|[*t~59  
    2010.01.25 8]9%*2"!  
    t7aefV&_,  
        天生酷爱天马行空既我,越黎越发觉自己想创左个心 1ukTA@Rj&  
    ?Wlb3;  
      歌仔都有得唱啦:想得这么理想,注定有劫数破坏甜梦一场~ 8)_XJ"9)G  
    .......
    A PEE ~  
     R[D{|K@"  
    你很早之前已經精神分裂了~講嘢一時一樣
    本人管理範圍:戀愛方程式及BBS版務

毛主席语录第38章 第5节第27句:不以结婚为目的的谈恋爱都是耍流氓.

Fuck His Mom! Hit The Hard!
    顶端 Posted: 2010-01-26 00:46 | 200 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

多谢发贴的人[10670]

Quote:
    引用第199楼芝麻糊2010-01-25 16:38发表的: iv J@=pd)B  
    2010.01.25 SE1=>S% p  
    '-Vt|O_Q  
        天生酷爱天马行空既我,越黎越发觉自己想创左个心 hcsP2 0s  
    Q+{xZ'o"Z  
      歌仔都有得唱啦:想得这么理想,注定有劫数破坏甜梦一场~ Rl?_^dPx  
    .......
    ia!y!_L\'  
    你本來就係一個怕寂寞既人,又鐘意亂諗野, g}1B;zGf  
    尤其是以前既不愉快事! j8 ^Iz  
    52Z2]T c ,  
    事情已過去啦,成日掛住口邊做乜, L [pBB  
    咪搞到自己唔開心,依家最好架啦,有個女陪你, <L8'!q}  
    有咩咪同佢講囉,佢又唔會周圍講既!! oqO(PU  
    8;RUf~q?  

2009年1月28日!!

本人管理的范围:粤讲粤出色、手機相關!!
    顶端 Posted: 2010-01-26 01:28 | 201 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

人生若只如初见,何事秋风悲画扇
    顶端 Posted: 2010-01-30 00:07 | 202 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

人生若只如初见,何事秋风悲画扇? ,~N/- 5  
    等闲变却故人心,却道故人心易变。 61C7.EZZ;  
    骊山语罢清宵半,夜雨霖铃终不怨。 FpmM63$VN[  
    何如薄幸锦衣儿,比翼连枝当日愿。 2*;~S4 4  
    3Ei#q+7  
              --------纳兰容若
    顶端 Posted: 2010-01-30 00:08 | 203 楼
    huanqing998
    级别: 新人

多谢发贴的人[1]

所有野都可以删除,唯独记忆系删唔到既。就像喝凉茶,越删越苦。
    顶端 Posted: 2010-02-02 21:06 | 204 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

10.3.4   @e.C "@G  
    vtg !8u4  
    直到今日,我都唔直到自己究竟系度等乜嘢,等边个,但系我希望,我守候既果个人,会系我受到伤害既时候出现系我身边,帮我,照顾我,爱护我。只系呢个人究竟系边个?而我最想将距据为己有既又系边个,系呢个时候,我个脑海里面出现左一个人,一个名,点解会距?而点解大家有机会发展既时候,我唔肯,而家却系度等 ^eY!U%.  
    M6 "PX *K  
    看著你我便会麻痹 &AeX   
    再没法呼吸一口空气 iy.p n  
    爱著你手便要留连一起 >C>.\  
    抱著你我便会恨你 nV|EQs4(  
    痛恨你不讲续集日期 %v M-mbX  
    我一想你为人便自私得讨厌死 HAdg/3Hw  
    g*AWE,%=|  
    你定会耻笑怎么我毫无格调 O3,jg |,  
    b|:YIXml  
    怎么有无穷需要 D0-3eV -  
    Ua : sye  
    应该满足了却未能心照 < 44G]eb  
    {UI+$/v#  
    Woy m/[i  
    想在游玩多年后 pI\]6U  
    0 1rK8jX  
    &jJL"gq"  
    会据为己有被你所宠爱 Naf0)3q>!  
    AO4U}?  
    ~!d\^Z^i  
    难道便代表想法下流 `Y$4 H,8L  
    GR_-9}jQP  
    j_?FmX _  
    想在危难的时候 m=:9+z  
    ?dg [:1R}  
    cKI9#t_  
    你突然打救用你的手拍 jvL[ JI,b  
    =&]g "a'  
    ~qKY) "gG  
    磨平艳丽的伤口 p8O2Z? \  
    N :/D+L  
    然后再逗留天黑到白昼 1.GQau~  
    music -G rE} L  
    看著你我便会恨我 Ee! 4xg  
    痛恨我不懂好好一个 N =}A Z{$  
    贴近你心便会连绵失火 Cl7xt}I  
    爱著你我便厌倦我 E{`fF8]K  
    厌倦每天死命地拔河 cF}".4|kZ<  
    有花开过无聊地幻想它可结果
    顶端 Posted: 2010-03-04 00:25 | 205 楼
    kitty888
    级别: 普通人

多谢发贴的人[139]

有句話,不在乎天長地久,至紧要快些分手
    顶端 Posted: 2010-03-04 11:53 | 206 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2010.4.16 星期五 A3/k@S-R2  
    8{sGNCvU  
      我真系点都谂唔到自己,可以心系DLH直到两年之久,而呢个人居然两年都冇出现过。我发觉我真系傻既。我知道自己系DLH既好友栏,无论我之前删过距几多次,恢复好友几多次,我发距几多次脾气,距都冇删我。而家Qq既删除功能,系可以将自己从对方既好友栏删除。呢个功能好啊,已经删左好几个无谓人。 %* }(}~  
    eeB{c.#  
      岩岩,我终于删左距,而且将自己从距既好友栏度删除左,msn删左,QQ删左,而家就剩系剩返电话。估计唔使几耐我就会将距既手机号码都删埋。 我记得,之前都删过晒距既野,但系好奇怪,我居然可以系百度里面搵返出黎,果个时候我都觉得自己系傻既,果种疯狂法,好似要将就快消失既距搵返出黎甘。 uK Hxe~  
    -[.[>&`/  
      DLH会逐渐逐渐系我既世界中消失,逐渐逐渐系我既记忆中抽离,慢慢我就唔会再记得呢个人,就好似呢个人从来都冇系我既生命中出现过一样:雁过无痕。时间的确系最好既伤痛治疗师,而家删距已经唔再觉得心痛,只系有几分无奈,几分失落。我知道如果我摞起个电话打俾距,距都会接,但系我已经唔知道同距讲乜嘢好啦。 (f"4,b^]  
    vXje^>_6  
      将呢个人留系字里行间,以后都唔好去记住,以后都唔好去记得,留低距,唔好再将呢个负累带住行落去。
    [ 此贴被芝麻糊在2010-06-12 14:56重新编辑 ]
    顶端 Posted: 2010-04-16 13:48 | 207 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2010.6.12 oCz/HQoBk  
    .?$gpM?i  
      乜嘢叫天意弄人,估计呢d就系对我既考验,DHL居然会主动搵我,系我平静既生活里面激起千尺浪,足足有两个星期。但系前两日,距又再消失,原因同之前一样,我要既野,距俾唔到我。为左唔再令自己受伤,我觉得再一次放弃,即使唔舍得,我都会放手。
    顶端 Posted: 2010-06-12 15:00 | 208 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

图片:
    图片:
    图片:
    图片:
    图片:
    图片:
    图片:
    图片:
    图片:
    大契女新相上传
    顶端 Posted: 2010-06-12 15:03 | 209 楼
    «456 7 8» Pages: ( 7/8 total )
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 恋爱方程式