本页主题: 蘇文峰 二零零八年鼠年運程 豬生肖 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

bennypower
齐来力撑粤语
级别: 论坛版主

多谢发贴的人[6600]

蘇文峰 二零零八年鼠年運程 豬生肖

L, {rMLM%  
2*citB{  
肖豬的你,因去年犯太歲,故容易出現感情變化、住屋變化、事業變化、事業住房方面可能已成定局,但感情變化方面,如過結了婚或正在懷孕的話,則無須擔心,但如果因犯太歲而分了手的話,則希望能及早收拾心情,重新振作,但如果未分手的話,又唔打算係短期内結婚的話便要小心注意,如過唔想分手的話便要想辦法去維繫,因上半年依然受犯太歲的影響,分手機會依然很高。但如果在放棄邊緣或分手邊緣,可以做嘅依然唔多。 X?6h>%) k  
vaj66nV  
肖豬的你今年為霧水咸池桃花年,如已有另外一半嘅話,呢個桃花可化作為人緣,對事業必然有幫助,但如果剛剛分了手或依然單身的你,霧水桃花代表短暫之感情,容易跟跟已經相識嘅人突然走在一齊,但好大機會會係呢年認識呢年分手。但反正單身,有一個人陪伴下都唔錯。 &5.~XM;  
Hk]BC  
豬年的你今年為思想學習投資年,有新投資發展機會,不妨放膽嘗試,尤其係平命及熱命的你想起步的話則要把握機會啦,因今年唔起步嘅話,明年恐怕就會太遲,可能會唔夠時間,但因上半年你仲係受犯太歲影響,仲有一點情緒唔穩定。故能係一二月起步嘅機會唔大,可能要等到農曆五月脫離犯太歲影響后,先可以作出明確決定,又今年係大水年,除左對春夏天出生嘅寒命人較爲有利外,亦代表今年可能走動較多,外出公幹也好,旅行也好,都會較頻密。 3\KII9  
>-w=7,?'?z  
今年吉星“陌越”,代表有地位提升機會,但因今年唔係權力地位提升年,能升職機會比較少。凶星方面有“亡神”代表容易遺失私人物件,如錢包、手提電話、鑰匙等,當中遺失手提電話最爲注意,因電話事小、號碼事大,因遺失號碼不管係客戶或者朋友都要費一段時間才能尋回或永遠無法找回。“病符”,因今年唔致病年,故影響不大,唯上半年依然受犯太歲之影響,情緒會比較波動,較容易引發小毛病。其他凶星如“吞滔”則無須理會。 mei_aN7zW  
Idlu1 g  
寒命人-去年犯太歲關係,情況已唔係好好,今年運氣會進一步下降,應以守為攻,切勿輕舉妄動,哪怕工作不如意亦切勿輕易轉工,否責越轉越差。能力許可的話可以暫停工作去進修或半工半讀也是不錯的。 x}.d`=  
k,7+=.6  
熱命人-去年為大水年,入秋冬后運氣明顯好轉,唯因犯太歲的影響,恐會拖慢發展步伐,今年要收復失地了,但因犯太歲會影響至今年農曆五月先會完結,故入秋以後先考慮進攻也無妨。 VM]IL%AN  
&{ {DS  
平命人-最受太歲影響,尤其平命的你亦最容易受惠于社會經濟,故隨着社會經濟活躍,去年亦應有不錯的進展,而今年必能再進一步。 ;1.>"zX(  
+?iM$}8!U  
1983年出生嘅豬:今年為思想學習投資年,有投資或者學習的機會,投資方面對剛踏入25嵗的你而言好似早左點,但有機會早一點吸收經驗也是很好地,即使唔成功,能翻身嘅機會也會比較大,若是進修當然更加無問題,因現代社會好多人都係工作一段時間之後再去進修。 ~+#--BhV  
d# 3tQ*G/  
財運-本年為思想學習投資年,上班一族可以再去進修,從商一族事業發展良好,連帶財運有所上升,唯開始起步的你,少不免要投下一些金錢,故本年開支會比較大,所以小心財政,以免陷入財政困難。 LO]6Xd "  
z/KZ[qH\  
事業-思想投資得財年,事業有新發展機會,尤其係1983年出生的豬,如果生與春夏天平命、熱命人不妨起步嘗試、而其他年份平命、熱命的豬,亦可以在事業上更進一步,總體來講,今年事業運氣係唔錯的。 aE BP9RX}z  
{F :v$ K  
感情-霧水桃花年,如果去年因犯太歲而分了手朋友,今年要快點收拾心情,因今年最早于農曆三月便有新桃花出現,但亦要睇睇自己是否有心情去接受,但如果因犯太歲的關係突然間碰上一段感情則今年桃花年代表雙方交往良好。至于因去年犯太歲已經結婚或懷孕,這也是正常的。 Ys $YI{  
4VNb`!e  
身體-農曆五月前依然受去年犯太歲嘅影響,情緒依然唔係好穩定,而容易遇上意外損傷,尤其係農曆四月要慎防跌倒。 C|f7L>qe  
H\I!J@6g  
是非-主要係上半年受犯太歲之影響還有一點小是非,但農曆五月正係踏入鼠年以後,是非逐漸消散,本年為桃花年人緣特別好,必能修補去年犯太歲影響而遺留下來之過失。
[ 此贴被bennypower在2007-12-31 14:05重新编辑 ]
本帖最近评分记录:
  • 银纸:38 | 操作人: yucci | 理由: Happy new year!
  • 本人管理範圍:戀愛方程式及BBS版務

毛主席语录第38章 第5节第27句:不以结婚为目的的谈恋爱都是耍流氓.

Fuck His Mom! Hit The Hard!
    顶端 Posted: 2007-12-31 13:53 | [楼 主]
    cing
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[25373]

唔关我事

顶端 Posted: 2007-12-31 21:05 | 1 楼
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 玄幻无穷