本页主题: 暫別港舞台轉戰內地詹瑞文:你估我唔到 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

咖啡愛奶茶
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[6029]

暫別港舞台轉戰內地詹瑞文:你估我唔到

詹瑞文演出完多個舞台劇之後,他已決定暫別香港舞台,退身成為劇團的軍師,還打算開拓大中華市場,將之前票房大收的演出引進內地,而且會不停培訓舞台劇下一代新演員,將自己的專長及技能長傳下去。 1L _(n  
2 3A )^j  
詹瑞文之前的《萬千師奶賀台慶》、《萬世歌王》以及《港女發狂之港男發瘟》都受好評,不過他並沒有打算再演出新劇目,而是決定暫時退出香港舞台,轉戰內地,他說:「好多觀眾睇我嘅演出已經變成一個習慣,我就係唔鍾意乜嘢都俾人估到,喺呢個時候暫別香港舞台,亦都係一個好時機,我就係要大家估我唔到。」原來阿詹有此計劃,或與劇團陷入經濟危機有關,自他的劇團脫離政府資助後,加上金融風暴,詹 sir亦要裁員。 2cv=7!K4Uv  
R+=Xr<`%U|  
廣州租寫字樓 @l~MY *hp  
7I:<i$)V  
廣詹 sir說:「 Run一個劇團一個月都要 100至 200萬,之前真係有幾個月係要捱,今日唔知聽日事。呢個時候我發現其實內地嘅舞台事業開始發展得好好,內地嘅觀眾就開始認識我同鍾意睇我嘅演出,於是我決定喺廣州租 office,開始發展內地市場。」詹 sir雖然暫時退身香港舞台,但不代表放棄香港市場,他更希望藉着這個機會培育下一代,而聖誕節上演的《潮性辦公室》,正好由他 4位愛徒擔任主角,他於劇中擔任創作及導演的位置,擔 sir表示:「?家正好係一個收割期,我呢 4位徒弟有啲都跟咗我 8年啦,我希望觀眾鍾意我之餘都鍾意佢哋,我要佢哋以實力去俘虜一班觀眾,因為一個劇團入邊,唔可以只係靠一個詹瑞文!」採訪:李珮洳 攝影:陳俊強
顶端 Posted: 2009-12-04 22:42 | [楼 主]
山风流水
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[11417]

揾钱重要
也可以清心
可以清心也
以清心也可
清心也可以
心也可以清
顶端 Posted: 2009-12-04 23:53 | 1 楼
ManHand
我是一个大苹果!
级别: 论坛巡警

多谢发贴的人[1751]

插住子华
欢迎加入蓝调粤语NO.1,QQ群号码:385221309
顶端 Posted: 2009-12-05 10:47 | 2 楼
suyuke
级别: 新人

多谢发贴的人[0]

他不懂国语的喔
顶端 Posted: 2010-05-10 20:37 | 3 楼
balan
第十 比丘

多谢发贴的人[74]

冇钱就冇艺术,呢个就系现实。
顶端 Posted: 2010-05-10 20:50 | 4 楼
makengjie

多谢发贴的人[0]

呵呵。。。加油啦。
顶端 Posted: 2011-02-20 00:16 | 5 楼
qwinsam
赢得快好爽

多谢发贴的人[89]

多谢楼主分享!
顶端 Posted: 2011-03-19 01:04 | 6 楼
mark.chow

多谢发贴的人[0]

又嚟遲一步...
顶端 Posted: 2011-09-30 02:01 | 7 楼
whongchan

多谢发贴的人[10]

詹sir,我哩边有大把写字楼租啊,过来睇睇啦,最多比返个偶像价你啦……好笋嘎……
顶端 Posted: 2011-12-20 10:19 | 8 楼
bulgasari
爱她就给她最好的!

多谢发贴的人[0]

是但睇睇..好心烦吖...揾唔到林海峰是但up我好惊!!!
顶端 Posted: 2012-01-30 13:56 | 9 楼
zhoujb

多谢发贴的人[0]

谢谢分享~~
顶端 Posted: 2012-12-10 18:51 | 10 楼
帖子浏览记录 版块浏览记录
蓝调粤语 » Variety-综艺、资讯讨论区