本页主题: 星爷经典台词无厘头情侣滑稽演绎版 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

ronaldcai
冇脚嘅雀仔
级别: 圣人

多谢发贴的人[1059]

星爷经典台词无厘头情侣滑稽演绎版

星爷经典台词无厘头情侣滑稽演绎版 v =y 2  
,\v'%,:C  
女:Honey,我训唔着。 D { Ol8:  
男:长夜漫漫,无心睡眠,我以为得我一个训唔着姐,原嚟姑娘你都係啊。 l[:Aq&[o3  
女:有啲嘢想同你倾下。 & V>rq'~;  
男:係米又想话结婚啊?你以为我唔知啊?我一早就睇穿晒你嘅心肝脾肺肾啦! Gqd|F>  
女:小,咁都畁你估到添。咁我哋几时去办手续好啊? (&eF E;c  
男:吓,咁都开口中?我随口讲下嘎咋,你唔係真係当真下哇?畁多些少智慧啦唔该。 \t=0rFV)t  
女:咁究竟几时去吖?! ]87BP%G  
男:如果係都要加一个期限嘅话,我希望係……一万年! "."(<c/3  
女:你唔娶我,我就嫁第个! 0)Ephsw  
男:想抛我?好——难嘞!哼,我左边龙,右边虎,老牛在腰间,龙头在心口,人挡杀人,佛挡杀佛! T%)E!: }v  
女:但係我已经见晒肚嘞,再唔结婚嘅话,你叫我点同老窦老母交代啊?况且,我都唔介意你以前有咁多女朋友啦。 <$e|'}>A  
男:唔好提佢哋,一谂起果班嘢,哎,我个心又悲,我个心又痛,八个Girl Friend都sa哩弄宠。人家当正我享尽齐人福,查实空虚寂寞兼且冻,兼且冻! <7Pp98si,u  
女:老老实实吖,同你係埋一齐都几有face,我啲friend个个都话你生得几靓仔。 8lpAe0p(Z  
男:哦?有啲咁嘅树?实不相瞒吖,其实小弟我亦都係人称玉树临风胜潘安,一树李花压海棠嘅小淫虫周伯通! O_1[KiZ  
女:你又扮乜鬼嘢?认真啲啦! _Z[0:4  
男:其实我係一个演员。 V2}\]x'1  
女:啜乜春嘢奶嘴呀,你条死茄哩啡? w1"+HJd  
男:就算你一定係都要叫我做茄哩啡,都可唔可以唔好係前面加个“死”字呢? L_Gw:"-+Q  
女:哎,当我怕咗你嘞。其实你点解唔正正经经去揾份嘢做姐? 0pMN@ Cz6  
男:你有所不知嘞,唔怕同你讲,我嘅真正身份,其实係卧底。 Oq.ss!/z  
女:就算係卧底,都无必要成日攞住把刀嘎? ?p@J7{a  
男:作为一个刀客,梗係要刀不离身嘎啦。讲笑姐,唔好误会,我本身呢係劏猪嘅,所以有把刀係身呢,係好合理,同埋好合逻辑嘅。 %a~/q0o>  
女:算啦,你都係继续做卧底呢份咁有前途嘅职业啦。 e9[72V  
男:唔得,我要首先改善社会风气,提高年轻人内涵同埋刺激电影世道。 "QdK Md  
女:你睇下你啦,又开始发up疯嘞。你吖,无得救嘎嘞。 <v0`r2^S{-  
男:你识条春咩?呢啲叫无厘头,不过同你讲都係多余,你咁狗,点会明吖?哎,别人笑我太疯癫,我笑他人看不穿。不见五陵豪杰墓,无花无酒锄作田! a,vS{434J  
女:乱up咩嘢啊你,再乱咁讲嘢信唔信我劈你吖哪? HCN/|z1Xq  
男:其实你应该噉做!我亦都应该死!你把嘢喺我个咽喉度拖落去啦,唔需要再犹疑嘎嘞!嚟啦,快手啲啦。曾经有一份至真嘅爱情摆喺我面前,但係我冇珍惜。到冇咗嘅时候,先至后悔莫及。我谂,尘世间最大嘅痛苦,都莫过于此嘞。 o0C&ol_  
女:同你讲嘢真係抖气都痛,费Q事理你,我要睇欧联决赛,阿仙奴对巴塞罗那。 &t9 V  
男:其实呢,波,并唔係咁踢嘅,一句话,最紧要讲求腰马合一! wv3,% lN  
女:咦咦,巴塞罗那翻盘哦。 m@Yc&M~  
男:咁都赢得翻?真係离谱得交关!老婆,我哋一齐嚟睇上帝啦喂。 6"Fn$ :l?  
女:啊,係嘞,差啲唔记得咗一件事添,你识唔识傻强啊? 2g{tzR_j  
男:识,条友讲嘢长篇大论九唔搭八咿咿哦哦,成日好似有一只乌蝇搂住咁,嗡嗡嗡嗡嗡……对唔住,唔系一只,係一札乌蝇喺你耳仔边,一路飞入你嘅脑里便,哎,真係顶唔顺,救命啊! NV4g5)D&L  
女:不过听啲friend讲呢,条友都几吹得个哦。 nf /*n  
男:係啊,查实我对他嘅景仰之情呢,就犹如滔滔江水,连绵不绝,亦都好似黄河泛滥咁,一发不可收拾。 G@H!D[wd  
女:你估佢有无女朋友啊哪? 4uIYX  
男:江湖传闻,有一次佢训觉果时,叫咗晶晶呢个名九十八次,重有一个名係叫紫霞嘅,叫咗七百八十四次!睇嚟呢个紫霞梗系餐佢好多钱。 2; ^ME\  
女:或者啦。都唔早嘞,训觉啦。听朝仲我要去出差,可能要去几个星期。 h) Wp  
男:金风玉露一相逢,便胜却人间无数,两情若是长久时,又岂在朝朝暮暮呢? *(Dmd$|0|  
女:喂,你仲企响恕做咩啊?例牌嘎啦,我训房入面,你训厅嘎嘛。顺手熄灯啦。 4MS<t FH)  
男:我估到个开头,但係估唔到呢个结尾。 J |q(HpB  
女:仲唔出去?係道等咩啊?等警察啊? sWYnoRxu  
男:哎!呢个咩世道嚟嘎!天啊!你畁我死啦! ;yJ:W8U]+;  
*vaYI3{qN  
{Uw 0zC  
假如阁下觉得呢张帖还算可以,请跟手回帖发表一下阁下嘅观感啦。顺手嘅话就点一下左上角个“Thanks”啦,一家便宜两家着。不过无论如何,你都一定要相信,阁下嘅支持同埋鼓励,永远係我不断发帖嘅原动力。Friend嚟嘎嘛,係米?
[ 此贴被ronaldcai在2006-07-12 02:05重新编辑过 ]

如果阁下觉得我嘅帖都仲几搞笑或者会产生共鸣嘅话,咪求其点下个Thanks咯。
Friend嚟嘎嘛,係咪?
顶端 Posted: 2006-07-01 02:34 | [楼 主]
mangoilove
级别: 普通人

多谢发贴的人[65]

边个作噶???劲...
顶端 Posted: 2006-07-01 02:44 | 1 楼
dsmltsf
级别: 新人

多谢发贴的人[0]

劲。。。。。。佩服得五体投地~~~
顶端 Posted: 2006-07-03 13:25 | 2 楼
mspopnet

多谢发贴的人[0]

顶端 Posted: 2006-07-04 11:37 | 3 楼
宾宾囝囝
孤獨dё釾涮
级别: 仙人

多谢发贴的人[496]

支持支持.....
顶端 Posted: 2006-07-14 01:48 | 4 楼
skii1688

多谢发贴的人[0]

Friend~~~~~~~~~
顶端 Posted: 2006-07-18 10:32 | 5 楼
sswjh7869992

多谢发贴的人[2]

正!!!!~经典啊!!!!!!!!
顶端 Posted: 2006-08-05 12:58 | 6 楼
hwb1714

多谢发贴的人[4]

好正啊~~~
顶端 Posted: 2006-10-03 18:02 | 7 楼
帖子浏览记录 版块浏览记录
蓝调粤语 » Movie-电影讨论区